Stichting Kinderhuis Bodzewo

Stichting
Kinderhuis
Bodzewo

p/a van Hogendorpweg 119
4204 XP Gorinchem

www.kinderhuisbodzewo.nl
info@kinderhuisbodzewo.nl

KvK: 24319853
Rekeningnummer:
NL22  INGB 0008 7658 05

Stichting Kinderhuis Bodzewo
is ruim 20 jaar geleden opgericht om het mogelijk te maken goederen naar Polen te transporteren.

ANBI
De Belastingdienst heeft Stichting Kinderhuis Bodzewo officieel aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Daardoor hoeft de stichting geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.
Ook mag elke donateur giften aan de stichting aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting

 

Bekijk hier het financieel overzicht van 2016.

 

Like en volg Stichting Kinderhuis Bodzewo ook op Facebook!

Het Kinderhuis


Het pand is een groot herenhuis. In 2007 is begonnen met het vervangen van alle ramen door kunststof ramen, waardoor het huis weer warm te stoken was. Het geld hiervoor is gedeeltelijk betaald door monumentenzorg (waar het pand onder valt) de gemeente Gostyn en gevonden sponsors. In 2008 is de buitenkant van het huis opgeknapt en opnieuw gestuukt. Door de montage van de ramen was er veel schade aan de buitenkant. Het geld hiervoor is ook door sponsoring (o.a. vanuit Nederland) bijeengebracht. De speelplaats in de tuin is ook vernieuwd en eveneens betaald vanuit sponsoring. Op het programma staat nu een noodzakelijke verbouwing in het huis. Er moet een derde groepsruimte voor 10 kinderen gebouwd worden op de begane grond om aan de eisen te voldoen die het ministerie stelt. Dat houdt in kleine slaapkamers voor maximaal 2 personen, een huiskamer, douches en toiletten. De verbouwing zal opgebracht moeten worden vanuit sponsoring. Omdat momenteel de kantoorfaciliteiten op de begane grond zijn, zal er dus nieuwe kantoorruimte aan het gebouw gemaakt moeten worden. In de kelder willen ze een magazijn, een was- en droogruimte en een fitnessruimte bouwen. Genoeg plannen dus. Hopelijk gaat het lukken om alle plannen binnen afzienbare tijd uitgevoerd te krijgen.


Om het huis is alles zand en niets is bestraat. De kosten hiervan bedragen ongeveer 20000 euro. Het terrein is erg groot (4000 m3). Een gedeelte van het terrein wordt in beslag genomen door een moestuin, waar de kinderen de groente voor het Kinderhuis verbouwen. Voor het hele kinderhuis is er maar een werkster, dus de hygiëne laat wel eens iets te wensen over. De rest van het schoonmaakwerk is voor de kinderen.Om te bezuinigen is de wasvrouw niet vervangen na haar pensionering. De oudere kinderen en de groepsleiding doen nu de was.

Laatste Nieuws:

Pagina 1 van 10  > >>


27-05-2017

Altijd leuk om een nieuwsitem te lezen op een Poolse site. Deze keer over de maatschappelijke stage van 2017.


23-03-2017

Wij hebben er voor gekozen, mede door het enthousiasme en de betrokkenheid van onze leerlingen, de stages bij beide kinderhuizen in Polen voort te laten gaan.


10-02-2017

De leerlingen van de maatschappelijke stage 2017 zijn druk bezig om geld op te halen voor het project.


29-11-2016

Plannen maken voor 2017 is lastig als de inkomsten van de Stichting onvoldoende zijn voor de vaste lasten.24-08-2016

Een benefietconcert voor de Kinderhuizen