Stichting Kinderhuis Bodzewo

Stichting
Kinderhuis
Bodzewo

p/a van Hogendorpweg 119
4204 XP Gorinchem

www.kinderhuisbodzewo.nl
info@kinderhuisbodzewo.nl

KvK: 24319853
Rekeningnummer:
NL22  INGB 0008 7658 05

Stichting Kinderhuis Bodzewo
is ruim 20 jaar geleden opgericht om het mogelijk te maken goederen naar Polen te transporteren.

ANBI
De Belastingdienst heeft Stichting Kinderhuis Bodzewo officieel aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Daardoor hoeft de stichting geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.
Ook mag elke donateur giften aan de stichting aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting

 

Bekijk hier het financieel overzicht van 2016.

 

Like en volg Stichting Kinderhuis Bodzewo ook op Facebook!

Maatschappelijke Stage 2011

24-01-2012

Maatschappelijke stage 2011

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover: op 15 mei kwamen de 35 leerlingen en de leraren van het Stedelijk Dalton Lyceum uit Dordrecht ‘s middags aan bij het Kinderhuis.Na de maaltijd zijn de cadeaus gegeven. Iedere leerling had een kind uit het Kinderhuis “geadopteerd” en daar een schoenendoos voor gemaakt.Dankzij het door de brugklassers in een zwemmarathon bijeengebrachte bedrag van bijna € 10.000,-- kon er dit jaar door de leerlingen heel veel gedaan worden voor de kinderen uit het Kinderhuis. In de beide groepshuiskamers zijn de eettafels en stoelen vervangen en van de slaapkamers van één groep zijn alle bedden, matrassen en het verdere beddengoed vervangen.In de tuin is een groentekas gebouwd en een groentetuin aangelegd, en de tuin is verder beplant. Ook is er nog een grote trampoline in de tuin gezet en is er in de groepsruimtes een tafelvoetbalspel en een air brush hockey spel gezet. Bij regenachtig weer en in de wintermaanden is er nu wat meer te doen voor de kinderen.

De leerlingen hebben hard gewerkt om alles in 4 dagen klaar te krijgen. Al het meubilair moest in elkaar gezet worden, de kamers schoongemaakt, het oude meubilair afgevoerd, geschoffeld, gegraven, en alles wat verder nodig was. Natuurlijk was er tijd voor culturele dingen. Er was een muziek/dans groep samengesteld uit leerlingen en kinderen van het kinderhuis.Tenslotte zijn alle maaltijden klaargemaakt door de meegekomen keukenprinsessen en leerlingen. De leerlingen hebben ook gezorgd dat alle maaltijden gesponsord zijn. Best een klus koken voor ruim 70 man.

Het was al met al een zeer geslaagde Maatschappelijke Stage, waarin de deelnemers van de Maatschappelijke Stage veel hebben gedaan voor de kinderen in Bodzewo.

Wat was ons aandeel? De Stichting heeft de benodigde transporten verzorgd om alle spullen in het Kinderhuis te krijgen. Het was bijna niet gelukt, omdat de bus kapot was. Dankzij een sponsor, die de rekening voor de reparatie betaald heeft, hebben we toch alles kunnen doen. De brandstof is betaald door het Stedelijk Dalton Lyceum. Anders was het niet mogelijk geweest.


Laatste Nieuws:

Pagina 1 van 10  > >>


27-05-2017

Altijd leuk om een nieuwsitem te lezen op een Poolse site. Deze keer over de maatschappelijke stage van 2017.


23-03-2017

Wij hebben er voor gekozen, mede door het enthousiasme en de betrokkenheid van onze leerlingen, de stages bij beide kinderhuizen in Polen voort te laten gaan.


10-02-2017

De leerlingen van de maatschappelijke stage 2017 zijn druk bezig om geld op te halen voor het project.


29-11-2016

Plannen maken voor 2017 is lastig als de inkomsten van de Stichting onvoldoende zijn voor de vaste lasten.24-08-2016

Een benefietconcert voor de Kinderhuizen