Stichting Kinderhuis Bodzewo

Stichting
Kinderhuis
Bodzewo

p/a van Hogendorpweg 119
4204 XP Gorinchem

www.kinderhuisbodzewo.nl
info@kinderhuisbodzewo.nl

KvK: 24319853
Rekeningnummer:
NL22  INGB 0008 7658 05

Stichting Kinderhuis Bodzewo
is ruim 20 jaar geleden opgericht om het mogelijk te maken goederen naar Polen te transporteren.

ANBI
De Belastingdienst heeft Stichting Kinderhuis Bodzewo officieel aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Daardoor hoeft de stichting geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.
Ook mag elke donateur giften aan de stichting aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting

 

Bekijk hier het financieel overzicht van 2016.

 

Like en volg Stichting Kinderhuis Bodzewo ook op Facebook!

Stage 2015

14-02-2015

Het Stedelijk Dalton Lyceum organiseert dit jaar weer de maatschappelijk stage naar Polen. Dit jaar wordt het de zevende keer in Bodzewo en de derde keer in Wolsztyn.
Twee kinderhuizen helpen legt een zware druk op het gesponsord krijgen van het budget. De leerlingen gaan de komende tijd alle mogelijke acties op touw zetten om geld op te halen voor beide projecten. Zeker is dat deze opbrengst niet genoeg is om alle activiteiten te realiseren. De overheid heeft de verplichte maatschappelijke stage afgeschaft, daarmee valt ook de subsidie weg. Het organiseren van de stage is nu afhankelijk van de school zelf, de deelnemers en andere betrokkenen. Er gaan in totaal 43 kinderen mee van het Stedelijk Dalton Lyceum. Zij betalen zelf de rit naar de kinderhuizen en de voeding voor deze week. Slapen doen we in tenten op het terrein, dit om kosten te drukken. Tijdens de week waarin wij te gast zijn wordt ook het eten voor de kinderen van het kinderhuis door ons geregeld. Door middel van sponsoring en donaties van voeding, materiaal en andere spullen proberen we deze kosten zo laag mogelijk te houden.
Wat gaan we dit jaar doen tijdens de maatschappelijke stage? Dit jaar willen we (een start maken met) de bedden vervangen in het kinderhuis in Wolsztyn. De huidige bedden zijn ruim 40 jaar oud en totaal versleten. Dit wordt, gezien de hoge kosten, waarschijnlijk een meerjarig project. Een berekening laat zien dat, als we alle bedden (30!) vervangen, we ook meer dan €6000 kwijt zijn. Het bedframe kost inclusief lattenbodem €72,90. Een foammatras €79,95. Daarbij komt een dekbed met dekbedovertrek, dit kost ongeveer €50. Ook de kussens moeten vervangen worden, inclusief kussensloop is dat ongeveer €10. Het totaal per compleet bed komt op €212,85.|
In het kinderhuis in Bodzewo is het fornuis versleten. Het huidige fornuis komt uit 1989 en hier zijn geen onderdelen meer voor te krijgen. Elke dag koken voor 30 kinderen kan niet op een normaal fornuis. De kosten voor een nieuw fornuis zijn ongeveer €1385 zonder montage.
Door steun van anderen hebben we al vijf van de bedden gedoneerd gekregen en is er een mogelijke financier voor het gasfornuis.

Laatste Nieuws:

Pagina 1 van 10  > >>


27-05-2017

Altijd leuk om een nieuwsitem te lezen op een Poolse site. Deze keer over de maatschappelijke stage van 2017.


23-03-2017

Wij hebben er voor gekozen, mede door het enthousiasme en de betrokkenheid van onze leerlingen, de stages bij beide kinderhuizen in Polen voort te laten gaan.


10-02-2017

De leerlingen van de maatschappelijke stage 2017 zijn druk bezig om geld op te halen voor het project.


29-11-2016

Plannen maken voor 2017 is lastig als de inkomsten van de Stichting onvoldoende zijn voor de vaste lasten.24-08-2016

Een benefietconcert voor de Kinderhuizen