Stichting Kinderhuis Bodzewo

Stichting
Kinderhuis
Bodzewo

p/a van Hogendorpweg 119
4204 XP Gorinchem

www.kinderhuisbodzewo.nl
info@kinderhuisbodzewo.nl

KvK: 24319853
Rekeningnummer:
NL22  INGB 0008 7658 05

Stichting Kinderhuis Bodzewo
is ruim 20 jaar geleden opgericht om het mogelijk te maken goederen naar Polen te transporteren.

ANBI
De Belastingdienst heeft Stichting Kinderhuis Bodzewo officieel aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Daardoor hoeft de stichting geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen.
Ook mag elke donateur giften aan de stichting aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting

 

Bekijk hier het financieel overzicht van 2016.

 

Like en volg Stichting Kinderhuis Bodzewo ook op Facebook!

Nieuws Poolse media

27-05-2017

Dit artikel is vertaald door Google Translate en bevat daardoor rare zinconstructies en fouten. Desalniettemin leuk om te lezen!

Bekijk hier de Poolse versie inclusief foto's.

Maandag 22 mei, 2017 jaar

Een groep jonge Nederlandse vrijwilligers met mantelzorgers bleef voor een hele week (van 14-19 mei 2017) In de wijk Gostyń, tot de oprichting van de wijk sociale zekerheid en gezinsondersteuning te ondersteunen: Children's Home in Bodzewie, Children's Home in Gostyn en Bonifraterska Intervention Center crisis in de Sands.

Bezoekers uit het land van tulpen leefde binnen de gastvrije muren bodzewskiej faciliteit.

Dit is de negende editie van de Poolse - Nederlands project van Dordrecht school en weeshuis in Bodzewie. Als onderdeel van de editie van de groep van 25 jonge Nederlandse vrouwen van dit jaar, het Stedelijk Dalton Lyceum studenten uit Dordrecht kwam met 7 docenten naar de provincie Gostyński om te werken voor sociaal county kinderopvang centra in Gostyn en Bodzewie. Een van de belangrijkste doelstellingen van het project is ook het netwerk van jonge Nederlanders met hun Poolse collega's en de Poolse cultuur te leren.

Tot voor kort, de Nederlandse jongeren binnen de school curriculum, ook uitgevoerd dienstverlening aan de gemeenschap, het leren van sociale gevoeligheid en anderen te helpen. Momenteel is de Nederlandse overheid om economische redenen, veranderde zijn onderwijs en trok zich terug uit de school maatschappelijk nuttig werk. Maar de studenten en hun verzorgers met het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht besloten dat het de moeite waard is om de samenwerking met het district Gostyń voort te zetten. Met dank aan de Poolse - Nederlands project, voert negen jaar tal van activiteiten voor het weeshuis in Bodzewie en voor het weeshuis in Gostyn. Het is vermeldenswaard dat de eerste jongeren uit Nederland voor een jaar te verhogen financiering voor de voltooiing van het project. Om dit voorbeeld te organiseren. Concerten, hardlopen of zwemmen gesponsord en verzameld op deze manier kan de som van de komst van de Poolse en de aankoop van materialen die nodig zijn het werk uit te voeren. Bij deze gelegenheid de Nederlanders met hun leraren, in samenwerking met leerlingen en personeel en bodzewskiej Gostyńska faciliteit, bouwde een tuinhuisje in een park met de zomer weeshuis in Bodzewie, terrassen voorzien van het balkon in de woonkamer meubels, een schommel en een tuinhuisje vernieuwd jaar in een weeshuis in Gostyn. Voor deze instelling een bloem gekocht, zij hadden het geschilderd en maakte het planten van siergewassen. Ook had betrekking op de aankoop van een nieuwe poort voor dit etablissement. Een van zijn dagen besteed aan het opruimen van de groene gebieden rond Bonifraterskiego Crisis Interventie Centrum in Sands.

Er was ook tijd voor plezier samen. Opgesteld en uitgegeven integratieve artistieke programma. Het pakt een plek voor dansvoorstellingen, het zingen van de bekende hits. Nederlandse jongeren ook een bezoek aan het paleis en het arboretum Kornik en de lokale oude binnenstad.  

deelnemers aan het project een bezoek aan de vertegenwoordiger van de Raad van het District Gostyński Janusz Sikora, die de resultaten onderzocht en bedankte de gasten voor de volgende editie van het project op basis van de Nederlandse en Poolse jeugd maatschappelijk werk en vrijwilligerswerk personeel. Met de Nederlandse gasten ontmoet ook de directeur van het District Family Assistance Center in Gostyn.

Tijdens een gezamenlijke afscheid hartelijk bedankt voor de steun van bodzewskiej instelling van dit jaar en haar alumni leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum en hun zorgverleners hebben ontvangen: Cor, Kim, Huib, Wijnand i Femke.

Speciale dank ontving ook het hoofd van de organiserende groep Bodzew Martin de Bruijn te komen - opvoeder van Dordrecht en oude vriend bodzewskiej instellingen, die, in aanvulling op betrokkenheid bij de organisatie van de hulp aan het weeshuis, wint ook revalidatie-apparatuur voor de kosten PCPRs in Gostyn en georganiseerde materiële steun en arbeidsbemiddeling in Nederland voor leerlingen usamodzielnianych pleeggezinnen. Speciale dank ontving ook de Tim - een vrijwilliger van de Nederlandse NGO Stichting Kinderhuis Bodzewo, die samen met Martin werkt voor de leerlingen kinderdagverblijven en Bodzewie in Gostyn, en tijdens de huidige verblijf sterk betrokken zijn bij werkzaamheden voor Poolse kinderen.

Woorden van lof voor de coördinatie, het uitvoeren en het regelen van een gezamenlijk project van de Nederlandse verblijf behoren tot de directrice, staf en medewerkers van de inhoudelijke Center kinderopvangcentra, een weeshuis in Bodzewie en Weeshuis in Gostyn.


Laatste Nieuws:

Pagina 1 van 10  > >>


27-05-2017

Altijd leuk om een nieuwsitem te lezen op een Poolse site. Deze keer over de maatschappelijke stage van 2017.


23-03-2017

Wij hebben er voor gekozen, mede door het enthousiasme en de betrokkenheid van onze leerlingen, de stages bij beide kinderhuizen in Polen voort te laten gaan.


10-02-2017

De leerlingen van de maatschappelijke stage 2017 zijn druk bezig om geld op te halen voor het project.


29-11-2016

Plannen maken voor 2017 is lastig als de inkomsten van de Stichting onvoldoende zijn voor de vaste lasten.24-08-2016

Een benefietconcert voor de Kinderhuizen